Cléry-le-Grand

Op 3 km afstand liggen Doulcon en Dun-sur-meuse alwaar alle basis-voorzieningen aanwezig zijn zoals horeca, bakkers, de supermarkt etc. Clery-le-Grand ligt op 40 km afstand van de Belgische grens en Luxemburg. Hieronder staan een aantal mogelijkheden voor dagtripjes:

  • Stenay (op 15 km) heeft o.a. een biermuseum
  • Mouzay (7 km) heeft een eigen brouwerij: Charmois
  • Verdun (40 km) is een aangename stad, met diverse winkelmogelijkheden, restaurantjes en terrassen aan het water. In de weekenden zijn er in de omgeving vaak brocantes of vide-greniers

Verder is deze streek rijk aan historie wat betreft de Eerste Wereldoorlog. In Romagne-sous-Montfaucon ligt het grootste Amerikaanse kerkhof van Europa en Jean-Paul de Vries heeft er een museum ingericht die zeker de moeite waard is te bezoeken. Vlak bij Verdun ligt de Champs de Battaille en in Verdun kunt u o.a. de Citadelle bezoeken; een burcht die u met een treintje bezoekt en de historie uitgelegd krijgt in het Nederlands als u wenst.

Ook is het een prachtige omgeving om heerlijk te wandelen, fietsen of zwemmen: Lac Vert in Doulcon of in een van de meren langs de weg richting Mouzay/Stenay. Verder zijn er diverse strandjes langs de Maas, o.a. bij Vilognes.

Al met al voldoende mogelijkheden voor een heerlijke vakantie of weekendje weg.